3-daagse cursus Gymnastiseren aan de hand, Basis

In deze 3 dagen cursus (1 dag cursus om de 3 weken) leer je hoe ook jij een optimale start kunt maken met het gymnastiseren en in balans brengen van je paard ÉN wat dit oplevert, welke uitdagingen je tegen kunt komen en hoe je deze op kunt lossen.

Locatie: Heerlen, Zuid-Limburg

Voor wie?

Voor paardeneigenaren welke geïnteresseerd zijn in een harmonieuze manier van training, om hun paard optimaal te trainen en te leren bewegen.

Onderwerpen

  • Doel Gymnastiseren
  • Anatomie & Biomechanica
  • Diverse Basis-oefeningen
  • Oog trainen op correcte beweging
  • Lichaamsbewustzijn vergroten
  • Motivatie paard
  • Gebruik verschillende posities

Foto impressie

Deelname met eigen paard (plaats voor 2 deelnemers)
€ 60,- p.dag inclusief koffie, thee, fris, lunch en lekkere versnapering.

Deelname als toeschouwer (plaats voor 3 deelnemers)
€ 30,- p. dag deelname theorie en praktijksimulatie, inclusief koffie, thee, fris,
lunch en lekkere versnapering.

De cursus gaat van start bij minimaal 4 deelnemers


Recensie door Xanne Mai:
Al jaren interesse en nu eindelijk door de 3 daags cursus heb ik de stap kunnen nemen. Ik vond t hele leerzame en gezellige dagen. Voor mij is dit een nog grotere bevestiging van alles dat ik altijd al dacht. Ik kan niet meer terug! Er werd heel fijn alles uitgelegd en de tijd genomen als je ergens moeite mee had of vragen had. Al met al alleen maar vol lof over deze ervaring en ik vind het jammer dat het weer erop zit. Ik blijf iig terug komen 
En raad iedereen het aan.

Recensie door Itske Heyman:
Zeer interessante clinic waarin je vanuit de academische rijkunst leert te kijken naar hoe je paard beweegt en wat hij nodig heeft om beter in balans te komen. En niet alleen je paard maar het is ook weer een spiegel voor jezelf over hoe je beweegt en op welke manier je iets aan/van je paard vraagt. Claudia legt heel duidelijk uit, er is een goede balans tussen de theorie en de praktijkonderdelen en tijdens het oefenen met je eigen paard is er veel individuele aandacht per cursist. Met geduld, precisie en gedecideerde zachtheid begeleidt Claudia je door de oefeningen. Heel inspirerend om zo met je paard nieuwe manieren van trainen te leren!

Recensie door Marieke Nefkens:
Mijn paard Bonita en ik deden eigenlijk mee met deze cursus om te oefenen met het trailerladen en het trainen op vreemd terrein. Het niveau van de basis zijn we al een flinke tijd voorbij. Toch vond ik het heel leerzaam. Claudia paste het niveau van de les voor ons aan wat erg fijn was! Leuk begin gemaakt met diagonaliseren en ook de oefening schoolhalt. Maar voor mensen die aan het begin van hun Academische/Klassieke grondwerk reis staan is de 3 daagse cursus Basis ook zeker een mooie basis!


Data 2020:

11 april, 2 mei en 23 mei 2020

Inschrijven voor deze cursus? Of wil je deze cursus op je eigen locatie hosten? Stuur me een berichtje via Contact of info@equinespirit.nl D


Klik voor meer info en het gehele programma op de afbeelding hieronder. Neem contact op om je aan te melden.