De opleiding van Correza

Wat is er mooier dan te kunnen beginnen met een onbeschreven blad….
Een veulen leren kennen vanaf het moment dat het net een paar weken oud is en gaandeweg een band smeden die onbreekbaar is. In alle rust en tegemoet komend aan de behoeftes van het jonge paard, de basis vormen om later, nadat het uitgegroeid is tot een sterk paard de opleiding tot rijpaard te doorlopen.
Dat was mijn wens en die is aan het uitkomen….

Ontmoet Correza

Een PRE merrie welke ik leerde kennen toen ze 7 weken oud was.
Opgegroeid in de Ardennen op vele hectaren heuvelachtig land in een kudde met haar moeder, vader, broertjes en zusjes.

Een bijzonder eerste kennismaking had ik met haar. Toen ik het weiland in liep waar de kudde stond, kwam de kudde de heuvel afgerend en  Correza liep achter haar moeder aan en direct naar mij toe. Zo apart, zonder vrees en heel onderzoekend. Dat heeft me over de streep getrokken en vanaf dat moment kon ik haar niet meer loslaten…

LEES MEER


De verhuizing en elkaar beter leren kennen

Begin november, toen Correza 7 maanden oud was, is ze afgespeend en  heb ik haar opgehaald uit de Ardennen om haar naar Limburg te brengen.

Van het afspenen tot het laden en de rit naar huis, alles is destijds goed verlopen mede door o.a professioneel vervoer, de juiste voorbereiding en rust.

De eerste weken op haar nieuwe plek heb ik met haar doorgebracht door gezellig bij haar te zitten.

LEES MEER


Basisoefeningen met Correza

Nadat Correza gewend was aan haar nieuwe thuis ben ik in alle rust begonnen met de eerste Basis Grondwerkoefeningen. Aanraking en het halster en touw waren op dat moment al voor haar bekend omdat ik dit tijdens mijn bezoeken aan haar in de Ardennen al geoefend had.

Het verder uitbouwen van het vertrouwen, het volgen van lichte aanwijzingen, het poetsen met borstels en het puur aanwezig zijn, de verdere stappen.

LEES MEER