Aanpassing aan het paard

Wij zijn geen paarden, maar mensen en we zullen ook nooit op een paard gaan lijken. Hoe goed we dat ook proberen…


Aanpassing aan het paard

Het paard is prima zoals het is. Wanneer wij mensen samen willen werken met het paard, zijn wij degenen die ons moeten verdiepen en zullen wij wegen moeten zoeken om goed met het paard om te kunnen gaan.

Het verschil tussen mens en paard is groot. Door die verschillen kunnen paarden heel anders op situaties reageren dan mensen. Het is aan ons om dit te begrijpen en de kloof te overbruggen!

Hoe je dat doet? Door je te verdiepen in het wezen paard. Het paard liep al miljoenen jaren voor ons rond op deze planeet en is in feite een perfect prooidier. Dit zegt meteen al wat over de eigenschappen, behoeften en instincten van het paard.

Heb je problemen met je paard? Is hij bijvoorbeeld bijterig, dominant of snel angstig? Ga dan eerst na of je wel tegemoet komt aan alle behoeften van je paard. Dat alleen lost al zo ontzettend veel problemen op. Meer info over de behoeften van je paard vind je hier. Daarnaast doe je er goed aan de oplossing bij jezelf te zoeken. Misschien betekent een kleine aanpassing in jouw benadering richting je paard al een heel verschil.Je bent goed op weg, want de eerste stap heb je gezet met het bekijken van deze cursus.

Bekijk de VOLGENDE VOORBEELDLES

Of klik op het menu (bovenaan) voor het overzicht van de cursus