Balkentraining, leuk en goed voor je paard
Figuren met balken

Meerdere balken


Wanneer je paard gewend is aan één balk en er niet meer bang of onzeker van wordt om er in de buurt te zijn of er over heen te lopen, kun je meer balken gaan toevoegen. Begin met een tweede balk, derde balk etc. en voeg er langzaam meer toe.

Welke afstand hou je aan?
Het is afhankelijk van de grootte van je paard en zijn paslengte wat voor afstand je het beste kunt aanhouden tussen de balken. Bij een wat groter paard houd je gemiddeld 3 voetlengtes afstand tussen de balken in stap. Dus bij wat kleiner paard maken we de afstand iets kleiner.

Voor Correza houd ik 2,5 voetlengte aan en voor Noa ongeveer 3 voetlengtes. Daarmee zie je dus al het verschil per paard.
Filmpje

In het onderstaand filmpje laat ik je zien hoe je meer balken kunt toevoegen en ook laat ik je zien hoe je nog wat meer kunt variëren puur met het gebruik van wat enkele balken.


Nog zoveel méér

Natuurlijk is de communicatie met het paard feitelijk hét belangrijkste ook bij de balkentraining. Door de balken moet de communicatie beter op elkaar afgestemd zijn want anders krijg je bijvoorbeeld dat je paard om de balken heen loopt in plaats van erover heen.

Ook bij de balkentraining geldt dat zodra je paard er bekend mee is en het begin is gemaakt, je het tot in het oneindige kunt gaan uitbouwen en variëren. In de volgende les laat ik je een aantal figuren zien die je kunt gebruiken.