Partnership

Begrijpt je paard jouw hulpen? Begrijp jij je paard? Is er wederzijds vertrouwen en respect?

Of is er af en toe toch wel sprake van wat miscommunicatie? Veel (rijtechnische) problemen komen voort uit het ontbreken van een goede basis.

Goede Basis= goede communicatie op basis van wederzijds vertrouwen en respect tussen mens en paard.

Het paard accepteert onze hulpen en aanwijzingen wanneer hij zich onderdeel voelt van de mens-paard kudde. Daardoor is het mogelijk om je paard op de kleinste en lichtste hulp alles te laten uitvoeren, van een simpele aanraking en alledaagse handelingen tot dressuurmatige oefeningen.

 

Hoe creëer je een goede basis?

Om een goede basis te creëren kan er het beste gestart worden met grondwerk. In eerste instantie gericht op leiderschap, vertrouwen en veiligheid.
-> Direct naar Basis Grondwerkoefeningen

Weten wat belangrijk is en wat de behoeften van een paard zijn, is stap 1. Vervolgens komt stap 2, de uitvoering. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden… zelf heb ik ondervonden dat uit de diverse natural horsemanship methoden, Parelli voor mij als leidraad het beste werkt. Dit is echter een persoonlijk keus. Want je zult ervaren wanneer je een goede methode kiest, deze vooral gericht is op het vergroten van je eigen vaardigheden en niet op het trainen van je paard.

Lees meer over het stappenplan Of Ga naar Kennisbank over het oplossen van problemen


 

Wat komt er na de basis?

Eenmaal in het bezit van een goede basis, wordt het leuker en veiliger. Want met een goede verstandhouding en communicatie met je paard, kun je verdere stappen in de ontwikkeling gaan zetten gericht op het Gymnasticeren van het paard. Hiermee worden de spieren van het paard soepeler door deze te rekken en te strekken en aan te spannen en te ontspannen. Dit zorgt ervoor dat je paard soepel, buigzaam en sterk wordt zodat het je goed als ruiter kan dragen.

Lees meer over het stappenplan Of Ga naar Kennisbank voor Training