Wat als….hulp bij uitdagingen Copy

Het paard zijn hoofd niet wil laten zakken

De ene hand vraagt door lichte druk op de middelste ring het hoofd naar beneden terwijl je met je andere hand een snoepje geeft. Zodra het paard het snoepje wil pakken en zijn hoofd wat laat zakken, laat je onmiddelijk de druk los op de kaptoom.


Het paard zijn hoofd even laat zakken en daarna weer direct omhoog brengt

Dit komt heel vaak voor in de aanleerfase. Het beste kun je de eerste paar keren dit gewoon laten gebeuren. Je paard brengt zijn hoofd naar beneden en dat beloon je direct, ook al gaat het hoofd daarna meteen omhoog. Het paar doet immers wat je vraagt. Daarna houd je het paard even vast op het moment dat het omhoog wil komen met het hoofd en zodra het paard op dat moment nageeft en dus het hoofd even in die houding vast houdt, beloon je het paard en zo bouw je het op.


Het paard zet steeds een stap naar voren

De balans is nog moeilijk. Vraag het hoofd een klein beetje naar onder, niet te diep, want dan is het lastiger om de balans te houden. Het hoofd is zwaar, hoe dieper je het vraagt, hoe moeilijker het paard zijn balans kan houden.
Vraag het paard steeds een stap terug te doen op het moment dat het naar voren stapt, anders is het principe verloren van het in balans staan en het evenwicht verdelen over 4 benen.Ben je benieuwd naar wat je al geleerd hebt over deze oefening?
Doe de kennistest.