Training Noa december ’13

December ’13  Noa gaat lekker, haast iedere training werkt hij super mee.

Afgelopen tijd vooral gewerkt aan:
Academisch werk aan de hand; verbeteren van tempo in de volte in stap. Dit is belangrijk omdat wanneer hij te langzaam loopt, de beweging niet meer goed vanuit de achterhand door komt naar voren. Noa moet hierbij ook nog wat beter op mijn tempowisselingen letten.

Los naast me rechtuit gaat dat super, maar zodra op de volte zakt hij vaker terug terwijl mijn tempo nog steeds constant is. Nu keer of 3 geoefend, gaat het steeds beter. Als extra moeilijkheid hierbij vraag ik hem in het tempo ook nog eens of hij zich meer kan verzamelen, een paar passen en vervolgens mag hij zich weer wat laten zakken, maar hij moet daarbij proberen het tempo constant te houden.

Ook de volte in draf geoefend, hierbij is het aandachtspunt ook voornamelijk het vasthouden van temp,  tact en buiging.

Parelli; jump towards me at liberty
Als afwisseling met het werk aan de hand en het rijden ook Parelli oefeningen gedaan. Hij heeft dit als afwisseling ook echt nodig. Langzaam aan Level 4 oefeningen begonnen.  Waar Noa vroeger niet fatsoenlijk kon springen, maar als een koe over de hindernis dook… vindt hij een sprongetje nu het einde.

Als ik ook maar in de richting van een hindernisje beweeg en denk, dan gaat ie al! (Een sprongetje op z’n tijd is een goede oefening voor de buikspieren). Naar me toe springen kon hij al on-line en vorige week geprobeerd hem in liberty uit te nodigen naar me toe te springen.

En ja hoor… Noa stond stil voor de hindernis ik stond achter de hindernis, riep hem en HUP hij sprong vloeiend naar me toe.

Knappe jongen! Tenslotte is hij in vrijheid en kan hij besluiten niet te springen of ernaast te lopen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *