Training tips bij slecht weer

Gepubliceerd door Claudia op

De komende tijd is consequent bezig blijven met je paard soms best een uitdaging. Het wordt natter, kouder en uiteindelijk misschien ook wel glad of de grond keihard. Toch zijn er genoeg dingen die je kunt oefenen bijvoorbeeld in de stal of voor de stal.

Bodywork
Zo kun je met bodywork (rek- en strekoefeningen, massage etc.) voor je paard aan de slag. Als lid heb je toegang tot info hierover. Plus als je lid wordt kun je de hele wintertijd je verdiepen in interessante theorie en oefeningen waardoor je in het voorjaar vol aan de bak kunt! 🙂

Trailerladen
Toen ik in juni met mijn paard met spoed naar de kliniek moest, was ik erg blij dat hij goed laadde. Het is eigenlijk een must voor iedere paardeneigenaar om hier om de zoveel tijd aan te werken. De Basiscommunicatie Oefeningen komen goed van pas en als je deze in de vingers hebt, is trailerladen een stuk gemakkelijker.

Allerlei leuke oefeningen
Werk aan manieren van je paard tijdens voertijd, leer je paard alle 4 zijn hoeven optillen terwijl je zelf aan 1 kant blijft staan, leer je paard zijn hoofd zelf in het halster of hoofdstel te steken, leer je paard stil staan zonder aangebonden te zijn, leer je paard aanraking op zijn lijf met allerlei dingen, leer je paard kunstjes, werk aan de gymnastiserende oefeningen in stilstand… er zijn zoveel oefeningen die je kunt doen. Gebruik je creativiteit!

Dat is hopelijk al wat inspiratie waarmee je aan de slag kunt de komende tijd.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *