Verslag workshop d.d. 9 augustus 2014

Na een paar weken voorbereiden was het zover, de workshop Rechtrichten/Academische rijkunst georganiseerd door mij en gegeven door Fredy Hulshoff.

8 van mijn stalgenoten deden mee. Voor sommigen was het Rechtrichten geheel nieuw, maar door diverse problemen (en mijn enthousiaste ervaringen) bij hun paard besloten zij zich op te geven. Problemen zoals: hoefkatrolontsteking, arthrose en spieratrofie zijn dan ook aan bod gekomen en hierbij is besproken hoe Rechtrichten/Academische rijkunst verlichting kan geven en wellicht zelfs deze problemen had kunnen voorkomen.

Programma:
De aftrap van het programma bestond na een welkomstwoord uit het theoriegedeelte. In een notendop werd de historie besproken, gevolgd door de scheefheden van het paard om vervolgens te eindigen met de opbouw van de rechtrichtende buigingsoefeningen en de zit en hulpen van de ruiter.

Praktijkgedeelte:
Na een korte pauze werd er gestart met de praktijklessen. Iedere combinatie kreeg privéles van Fredy waarbij de rest van de deelnemers kon meekijken en vragen kon stellen. Fredy heeft aan de hand van de eerste twee deelnemers in de praktijk ook nog een deel theorie kunnen verhelderen.

Paar reacties van deelnemers:

‘Zeer interessante theorie, welk goed werd uitgelegd. Ik wist niet dat ik zoveel kon voelen aan mijn paard door mijn zit. De komende tijd ga ik de oefeningen uit de les gebruiken, want ik merkte duidelijk verschil in het gebruik van de achterhand’.

 

‘Geweldige les gehad. Door de beelden die Fredy me gaf, wist ik heel snel wat ik aan mezelf moest veranderen, waardoor ik snel resultaat bij mijn paard zag’.

Kortom een leuke en interessante dag. Met wat aandachtspuntjes is er wellicht over een paar maanden weer ruimte en animo voor een volgende workshop!

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *