Voedingsconsult online


Voor elk afzonderlijk paard een goed voedingsadvies


Hoe verloopt een voedingsconsult online?

Online communicatiemiddelen maken het ook mogelijk om te komen tot een goed voedingsadvies voor je paard zonder dat ik jou en je paard hoef te bezoeken.

In een telefoongesprek of via videomeeting worden gegevens verzameld om later een rantsoenberekening en een advies te kunnen opstellen. Voorafgaand aan ons contact vul je een online vragenlijst in en zodra ik deze ingevuld heb ontvangen, plannen we het online consult in.

In dit consult bespreken we vervolgens:

  • Je paard en zijn conditie aan de hand van foto’s
  • Hoe je een inschatting van het gewicht van je paard kunt maken (met gebruik van een meetsystematiek)
  • Hoe je eventueel een monster voor hooi analyse kunt maken
  • Hoe het paard gehouden wordt
  • De beweging en mate van beweging van het paard (vrije beweging en de beweging samen met jou)
  • Het ruwvoer, krachtvoer en eventuele supplementen of extra’s die het paard krijgt.

Ik beantwoord graag eventuele vragen en aan het einde van het consult geef ik een korte inschatting van de voedingssituatie van je paard aan de hand van de gegevens zoals we die op dat moment in kaart hebben gebracht en aan de hand van de vragenlijst die je hebt ingevuld.

Nadat alle gegevens verzameld zijn, duurt het ongeveer een week voor het advies opgesteld is. Mocht er bijvoorbeeld ook een hooianalyse plaatsvinden, dan duurt het wat langer (ongeveer 14 dagen) omdat het even duurt voor deze gegevens bekend zijn.

In het advies probeer ik naast rekening te houden met het paard, ook rekening te houden met jouw wensen en bijvoorbeeld ook je budget.

Het uiteindelijke advies ontvang je per e-mail. Vervolgens plannen we weer een telefoongesprek of videomeeting en bespreken we dit samen zodat jij de aanbevelingen kunt gaan gebruiken in het rantsoen van je paard.

(Het online consult duurt ongeveer een half uur per paard plus opstellen van het advies en het online eindgesprek).

Kosten € 45,- (exclusief kosten eventuele hooi analyse bedragen € 83,-)


Doordat ik kennis en verdieping heb van paarden op vele vlakken, kan ik je een goed totaal advies geven.-> Vraag een voedingsconsult online aan:

    Je gegevens worden vertrouwelijk en conform de privacyverklaring verwerkt.