Wat de spieren van je paard zeggen over je training

Gepubliceerd door Claudia op


Overall beeld lichaam paard
Zoals je in het plaatje hierboven kunt zien zijn er een aantal aandachtsgebieden omcirkeld welke vaak meteen iets zeggen over de spieren als je het paard op deze punten gaat bekijken.

Van voor naar achteren zijn dit de:
– nekspieren
– rugspieren
– buikspieren
– spieren in de achterhand; welke zorgen voor de juiste beweging van het achterbeen knie, hak en het bekken en de heup

Wanneer er ‘holtes’ zijn bij deze aandachtsgebieden in plaats van een gelijkmatig geheel, of de gebieden zijn flink ‘afgetekend’ of groter dan normaal (zoals een onderhals) en vallen daardoor op, dan gaat er iets niet goed in je training en train je de verkeerde spieren.


Onderlinge verschillen
Hoewel spierontwikkeling natuurlijk ook afhankelijk is van ras, geslacht, leeftijd en misschien onderliggende gezondheids problemen van je paard, is het een aanrader om regelmatig goed naar je paard te kijken en ook je bodywork te doen met je paard.

Zo leer je ontzettend veel over hoe je een paardenlijf kunt ‘lezen’ en hoe je ‘zwakke’ plekken kunt herkennen.

Hieronder heb ik een link ingevoegd naar een interessant artikel met verdere uitleg en uitgebreide technieken die je ook op je eigen paard kunt toepassen.

“To the eye that takes the time to see it, the body of the horse tells the story of its entire training. The body can show us if draw reins were used, if the horse had inconsistent contact, if he was asked for forward but blocked…” Manolo Mendez.

http://www.manolomendezdressage.com/wp/wp-content/uploads/What-the-Topline-Says-about-Horse-and-Rider-by-Manolo-Mendez.pdf


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *